Recepty na chutné jedlá a nápoje z ovocia

Neradi trávite dlhý čas v kuchyni? Máme pre Vás riešenie! S našimi produktami si zjednodušíte nielen prácu v kuchyni ale pripravíte veľmi rýchle, chutné a jednoduché jedlá.

Mangové smoothie

Mangové smoothie je takým evergreenom medzi smoothie receptami. So smoothie mixérom DOMO DO435BL si ho pripravíte za pár sekúnd. Knižku plnú receptov dodávame k produktu.

Budeme potrebovať: 1 celé mango, mlieko alebo grécky jogurt

Postup: Všetko spolu rozmixujeme do hladka a podávame najlepšie vychladené.  

 

Zdravé “karamelové” smoothie

Skúste namiesto nezdravého karamelu použiť ďatle, ktoré vám navodia tu krásnu chuť a ušetríte si pár kalórií. 

Budeme potrebovať: 1 ks biely grécky jogurt, 2 lyžice ovsených vločiek, 1 ks banán, 3 datle, trochu mlieka, a pre fitness nadšencov proteínový prášok

Postup: Všetky ingredencie vložíme do smoothie mixéru SENCOR 41009080 a podľa toho ako hustý ho chcete mať, pridávajte mlieko a mixujte do hladka.

Tip: Skúste namiesto čerstvého banánu použiť mrazený a výsledná osviežujúca chuť vás milo prekvapí.

Domáci jahodový džem

Vedeli ste že polievkovar neslúži len na uvarenie polievky ale aj na výrobu domácich džemov, detských výživ alebo smoothies. S polievkovarom DOMO DO705BL budete mať džem hotový za 25 minút. Knižku plnú receptov dodávame k produktu.

Budeme potrebovať: 1kg jahôd, 250 g cukru, 1 želatínu

Postup: Všetky suroviny vložíme do polievkovaru a zapneme program „JAM“. Program je nastavený tak, aby sa sám postaral o celý proces a vy po jeho skončení mohli už len vychutnávať vynikajúci domáci džem.

Tip: Jahody musia byť dokonale čisté a zrelé, jedine tak bude výsledná chuť džemu vynikajúca. Pokiaľ chcete vyššiu trvanlivosť džemu, tak pridajte trochu kyseliny citrónovej.

Rýchly ovocný kompót

Väčšina z nás si pod pojmom „zaváranie“ predstaví celý deň v kuchyni. Nemusí to byť však pravidlo. My vám prinášame rýchly recept ako na to.

Budeme potrebovať: Ovocie podľa vlastného výberu, kryštálový cukor a klinčeky

Postup: Ovocie odkôstkujeme, vyčistíme (podľa druhu ovocia). Očistené ovocie naskladáme do pohárov. Do každého poháru nasypeme 3 lyžice kryštálového cukru (podľa sladkosti ovocia a vlastnej chuti) a pridáme 3 - 4 klinčeky. Zalejeme vodou (z vodovodu) a uzavrieme. Sterilizujeme podľa druhu ovocia. Mäkké ovocie (slivky, marhule) 12 minút, tvrdšie ovocie (jablká, hrušky) 15-20 minút.

Tip: Zavárací hrniec Sencor 41009601 je ideálnym spoločníkom na chladné večeri. Vďaka vstavanému kohútiku si môžete dopriať napr. varné víno, punč alebo iné horúce nápoje.

Sušené ovocie

Ak nechcete všetko ovocie zavárať môžete časť ovocia aj usušiť. Ovociu je potrebné čo najrýchlejšie odobrať vodu, a tým zabránite aby vám zhnilo. Sušením odoberáte vlhkosť až 80 - 90% a čím je vzduch teplejší, tým rýchlejšie ovocie stráca svoju vlhkosť. So sušičkou Sencor 41004379 je sušenie naozaj hračka. Je len na vás a vašej fantázií aké ovocie si usušíte a či ho skombinujete aj s iným ovocím.  

Jablko - nakrájame na 05-1 cm kolieska a sušíme pri teplote 30 – 50 °C.

Hruška - rozštvrtíme a sušíme pri 50 °C.

Ananás - nakrájame na 1 cm hrubé a ľubovoľne veľké kúsky. Kúsky ananásu sušíme pri teplote 40 – 50 °C.

Banán - nakrájame na cca 0,5 cm hrubé plátky a sušíme pri teplote 40 – 50 °C. V sušičke ich môžete nechať dovtedy, kým nebudú tvrdé.

Marhule - nakrájame ich na 4 alebo až na 8 častí. Sušíme pri teplote 40-50 °C.

Čokoládová zmrzlina

V zmrzlinovači DOMO DO2309I pripravíte ako lahodnú smotanovú zmrzlinu, tak ovocný sorbet. Knižku plnú receptov dodávame k produktu. Smotanový základ je možné nahradiť mliekom, jogurtom aj tvarohom. Suroviny do zmrzlinovače vkladajte vychladené a rozmixované.

Budeme potrebovať: 300 ml smotany na šľahanie, 200 ml plnotučného mlieka, 3 lyžice cukru, 2 lyžice kakaa, 1 žĺtok, 50 g horkej čokolády

Postup: V hrnci zmiešame mlieko so smotanou, pridáme kakao, cukor a žĺtok. Zmes dobre vymiešame a privedieme k varu. Stiahneme zo šporáku, vmiešame nalámanú čokoládu a nechajte ju úplne rozpustiť. Zmes necháme vychladnúť. Pred naliatím do zmrzlinovača dáme zmes ešte na chvíľu do chladničky. Zmrzlina bude hotová do pol hodiny.

 

Banánovo čokoládové lievance

S rodinným lievanečníkom DOMO DO8709P, budú vaše víkendové rána ako na dovolenke. Urobte radosť vašim deťom a pripravte im sladké raňajky. Lievance môžete ochutiť podľa vašich preferencií.

Budeme potrebovať: hrnček ovsených vločiek, 2 vajce, 2 banány, hrnček ľubovoľného mlieka, kúsky horkej čokolády a čajovú lyžicu prášku do pečiva

Postup: Vidličkou popučíme banány a nakrájame čokoládu na kúsky. Zmiešame ovsené vločky s práškom do pečiva, pridáme banány, nakrájanú čokoládu a vajíčka. Poriadne premiešame, nech vznikne zmes a prilejeme mlieko (podľa potreby viac/menej), aby zmes bola v celku, no nie suchá. Lievance dáme na lievanečník a opekáme do zlatista z oboch strán. Ozdobiť ich môžete rôznym ovocím alebo krémom, je to len na Vás :)

 

Jahodový gin

A na záver máme pre vás úžasný letný drink. Gin s tonikom pozná každý, ale čo tak si pripraviť osviežujúci drink s jahodami a friscom, ktorý si zamiluje každý.

Budeme potrebovať: fľašu vychladeného ginu, jahody (do jedného drinku dáme cca 5 stredne veľkých jahôd), brusnicové Frisco (1 fľaša vystačí na 3 drinky), ľad a mätu

Postup: Jahody si v miske roztlačíme vidličkou. Do mixéru Sencor 40022241, ktorý je vďaka funkcii "Pulse" vhodný pre drvenie kociek ľadu, pridáme ľad a rozmixujeme na triešť. Poháre naplníme ľadovou triešťou, nalejeme gin podľa chuti, pridáme jahodové pyré a dolejeme brusnicovým Friscom. Nakoniec ozdobíme mätou.

 

Prajeme Vám dobrú chuť :)

 

 

Produkty vzťahujúce sa k článku

0 Komentáre k "Recepty na chutné jedlá a nápoje z ovocia"

Napísať komentár

Vaše meno:


Váš komentár: Poznámka: HTML nie je preložené!

Opíšte kód z obrázku do políčka nižšie:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk