Hutermann FIRE BALL Hasiace gule, automatické hasiace zariadenie 0069
Hutermann FIRE BALL Hasiace gule, automatické hasiace zariadenie 0069 Hutermann FIRE BALL Hasiace gule, automatické hasiace zariadenie 0069 Hutermann FIRE BALL Hasiace gule, automatické hasiace zariadenie 0069

Hutermann FIRE BALL Hasiace gule, automatické hasiace zariadenie 0069

FIRE BALL protipožiarne guľa je najjednoduchší spôsob ochrany pred ohňom. Automaticky eliminuje požiar bez ručného spúšťania. V prípade požiaru stačí FIRE BALL hasiaci guľu hodiť (alebo zakutálet... Zobraziť celý popis »


Výrobca: HÜTERMANN
Model: 0069

Popis

FIRE BALL protipožiarne guľa je najjednoduchší spôsob ochrany pred ohňom. Automaticky eliminuje požiar bez ručného spúšťania. V prípade požiaru stačí FIRE BALL hasiaci guľu hodiť (alebo zakutálet) do ohniska požiaru, guľa sa automaticky aktivuje a účinne zahasí požiar.

Hasiace gule sa skladá z ochranného obalu, zo špeciálneho tlakového zariadenia, z hasiace práškovej zmesi FUREX 770. Pri kontakte s otvoreným ohňom sa Fire Ball sám aktivuje, ochranný obal gule praskne, zaznie varovný zvukový signál a uvoľnená hasiace prášková zmes uhasí vznikajúci požiar vo svojom okolia s rozlohou 8 - 10 m2. Navyše varovný zvukový signál 120 dB upúta pozornosť širokého okolia. Aktivácia je úplne bezpečná pre okolie a predmety v ňom.

Fire Ball je možné umiestniť kdekoľvek - najvhodnejšie je ho inštalovať do miest, kde je zvýšené riziko požiaru - ako napr. Kuchyňa, kotolňa, komínové systémy, ohrievače, počítačová technika, elektrorozvádzače, trezory, garáže, sklady, kancelárie, hotelové miestnosti, čerpacie stanice , automobily, lode atď..

výhody:
- stačí hodiť (alebo zakutálet) do ohňa
- manipuláciu zvládnu deti i seniori
- nepoškodí zdravie, hasené predmety ani životné prostredie
- nepretržitý dohľad
- aktívna bezpečnosť
- upozorní na vznik požiaru - okamžité varovanie
- bezpečnejšie hasenie, používa sa z bezpečnej vzdialenosti

Preukázalo sa, že ak bolo automatické hasiace zariadenie použité pri vznikajúcom požiari v prvej etape horenia, požiar bol uhasený max. Do 3 sekúnd. Rozptýlený prášok - hasiace médiá FUREX 770 - uhasil plamene v okruhu 8 až 10 m2, nedal možnosť rozvinutiu požiaru do druhej etapy horenia, prípadne následnému vznieteniu.

To znamená, že pri vznikajúcom požiari je požiar automaticky uhasený v zárodku a je pod kontrolou. Toto všetko automaticky, v časovom intervale do 3 sekúnd!

Pri požiaroch, ktoré už svojou intenzitou prešli do druhej etapy horenia, Elide Fire znížilo teplotu horenia o neuveriteľných 400 ° C! Použitím automatického hasiaceho zariadenia sa predĺžil časový interval možnosti použitia účinnejších profesionálnych hasiacich zariadení a predĺžil sa časový interval možnosti nástupu zásahu profesionálnych záchranných hasičských zložiek!

To znamená, že intenzita požiaru sa znižuje, rozptýlený prášok - hasiace médiá - tlmí intenzitu horenia, možno lokalizovať epicentrum požiaru a to najdôležitejšie - vytvára sa priestor a čas na evakuáciu ohrozených osôb!

Je potrebné si uvedomiť, aká je rýchlosť šírenia požiaru a aké sú reálne možnosti nástupu na zásah profesionálnych záchranných hasičských zložiek od momentu nahlásenie vzniku požiaru.

Obsah balenia:
1 ks hasiace guľa - loptu na hasenie
1 ks návod na použitie
1 ks držiak s úchytmi

Protipožiarne gule ELIDE FIRE
- Typ výrobku: iné pyrotechnické výrobky, pyrotechnické hasiace prostriedky
- Kategória: P 1
- Registračné číslo: 1395 - P1 - 0128/2010 (normy EU)
- NEC: 4,0 g
- Priemer guľa: 147 mm
- Hmotnosť hasiace práškovej zmesi: 1,3 kg
- Celková hmotnosť prostriedku: 1,5 kg
- Varovný zvukový signál: 120 dB
- Teplota použiteľnosti a skladovania: -40 až +85 ° C
- K samovoľnému zapáleniu môže dôjsť ak teplota okolitého prostredia presiahne cca 280 ° C
- Prostriedok zabezpečí uhasenie začiatkov požiaru v miestnostiach s rozlohou do 8 - 10 m2, oheň v objeme cca 30 - 35 m3
- Vplyv pádu z výšky 2,5 m - bez porušenia funkčnosti
- Garantovaná životnosť 10 rokov - počas tohto obdobia nevyžaduje ďalšie náklady na servis a kontroly

Model 2019 a vákuovo balený.

ilustračné foto

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk