AgroBio CLONOPLUS pre rozloženie húb v pôde 10 g
AgroBio CLONOPLUS pre rozloženie húb v pôde 10 g

AgroBio CLONOPLUS pre rozloženie húb v pôde 10 g

Rastlinný prípravok Clonoplus pre rozklad húb v pôde. Použitie pri sejbe alebo výsadbách česenku, cibuľovín, zemiakov, okrasných rastlín, aj. Účinné látky: konídie 4 kmeňov húb rodu Clonostachys... Zobraziť celý popis »


Výrobca: AgroBio
Model: 003274

Popis

Rastlinný prípravok Clonoplus pre rozklad húb v pôde. Použitie pri sejbe alebo výsadbách česenku, cibuľovín, zemiakov, okrasných rastlín, aj.

Účinné látky: konídie 4 kmeňov húb rodu Clonostachys

Ako účinkuje?
Ide o pomocný rastlinný prípravok vo forme dispergovatelného (zmáčateľného) prášku belavej farby mierne hubového pachu. Obsahuje konídie 4 kmeňov húb rodu Clonostachys v inertnom plnidlami s prídavkom uhličitanu vápenatého. Vo vode je nerozpustný, s vodou tvorí suspenziu. CLONOPLUS obsahuje spóry húb prirodzene sa vyskytujúcich v pôde, ktoré majú schopnosť rozkladať pre rastlinu organické zvyšky v pôde a tým zvyšovať príjem živín z pôdy. Podporujú tvorbu bakteriálnych hľúz. Zvyšujú odolnosť rastlín proti stresu, zvyšujú počet vzídených rastlín, zvyšujú dynamiku rastu rastlín.

Prípravok je tiež schopný cez zimné obdobie rozložiť neaktívná štádia húb: skleróciá, mikrosklerocia, Gemmy a chlamydospóry patogénnych húb (Claviceps, Sclerotinia, Botrytis, Rhizoctonia, Verticillium).

Je určený na aplikáciu do pôdy. Nie je určený k postreku nadzemných častí rastlín.

Pre aké rastliny?
- cesnak, cibuľa, okrasné cibuľoviny
- zelenina
- zemiaky
- okrasné rastliny
- mak, strukoviny, obilniny, rasca, repka
- osivo tráv
- substráty

Ako ho použiť?
- na povrch pôdy s následným zapracovaním do hĺbky cca 5 - 10 cm pred sejbou (ideálne sa spoločnou aplikáciou s hnojivami)
- zmiešaním s osivami
- zálievkou sadiva
- aplikácií do výsevného (výsadbového) substrátu

Príklad použitia u cesnaku:
- Ošetrenie pred výsadbou: pripravíme suspenziu tak, že 10 g prípravku CLONOPLUS rozmiešame v 200 ml vody (stačí na ošetrenie 1 kg cesnaku), ktorú vlejeme na 1 kg strúčikov v PE sáčku alebo nádobe a v priebehu 1 hodiny niekoľkokrát riadne pretrepeme, aby všetky strúčiky boli úplne namočené, potom obsah vysypeme a necháme do druhého dňa oschnúť. Nespotrebovanú suspenziu je možné použiť na ďalšie ošetrenie. Možno tiež strúčiky cesnaku najskôr zvlhčiť vodou s adhezívom tak, aby všetky strúčiky boli dokonale zvlhčené, a potom je zaprášiť prípravkom v množstve 10 g/kg a po pretrepaní ich nechať uschnúť.

- Ošetrenie zálievkou tesne po vzídení - na povrch záhona aplikovať zálievkou suspenziu CLONOPLUS (2 - 4 g/10 l vody/10 m2).

- Ošetrenie zálievkou na jar po rozmrazení pôdy - v prípade jesenných výsadieb cesnaku (aplikovať zálievkou suspenziu CLONOPLUS 2 - 4 g/10 l vody/10 m2).

Vhodný pre ekologické pestovanie. Pomocný rastlinný prípravok. Pred použitím si vždy prečítajte etiketu a informácie o prípravku.

Upozornenie:
Tieto údaje sú len informatívne. Predajca neručí za škody spôsobené nesprávnym použitím prípravku.

ilustračné foto

Pred použitím si prečítajte údaje na obale a pripojené informácie o prípravku. Produkt je klasifikovaný ako nebezpečný podľa nariadenia 1272/2008 CLP.

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk