AgroBio SWITCH ochrana proti plesni sivej, 2x48 g 003272
AgroBio SWITCH ochrana proti plesni sivej, 2x48 g 003272

AgroBio SWITCH ochrana proti plesni sivej, 2x48 g 003272

Fungicídny prípravok na ochranu jahôd a viniča proti plesni sivej. Účinná látka: cyprodinil 375 g / kg, fludioxonil 250 g / kg Ako účinkuje? SWITCH je kombinovaný fungicíd so systémovým a konta... Zobraziť celý popis »


Výrobca: AgroBio
Model: 003272

Popis

Fungicídny prípravok na ochranu jahôd a viniča proti plesni sivej.

Účinná látka: cyprodinil 375 g / kg, fludioxonil 250 g / kg

Ako účinkuje?
SWITCH je kombinovaný fungicíd so systémovým a kontaktným účinkom obsahujúci dve účinné látky: cyprodinil a fludioxonil. Cyprodinil inhibuje biosyntézu aminokyselín. Do rastliny preniká veľmi rýchlo prostredníctvom listov už v priebehu 2 hodín po ošetrení. Po uplynutí tejto doby nemôže už byť účinná látka zmytí dažďom. V rastline sa účinná látka pohybuje akropetálne smerom k novým prírastkom a translaminárne. Fludioxonil zo skupiny fenylpyrrolů je účinná látka odvodená z pyrrolnitrinu, prírodné antimykotické látky produkované pôdnymi baktériami rodu Pseudomonas spp. Fludioxonil je širokospektrálny fungicíd s reziduálnym účinkom.

Pre aké rastliny a choroby je registrovaný?
- jahody (Botrytis cinerea)
- vinič (Botrytis cinerea)

Ako ho použiť?
- postrekom rastliny
- jahoda - ošetruje sa od začiatku do konca kvitnutia. Je možné aplikovať celkom 3 ošetrenie v intervaloch 7-12 dní v závislosti od klimatických podmienok a nebezpečenstvo infekcie.
- vinič - v priebehu sezóny sa ošetruje maximálne 2x. Najefektívnejšia ošetrenie je v období 71 BBCH (začiatok vývoja plodov: bobule sa začínajú zväčšovať; "čistenie bobúľ" - opad kvetných zvyškov je ukončený) a 75 BBCH (bobule veľkosti hrachu; hrozno visí). Pri ošetrení zóny hrozna sa odporúča minimálne 8 g / 100 m2.
- postrek ukončite pri dokonalom zvlhčenie, najneskôr na začiatku skanutí kvapiek aplikačnej kvapaliny z povrchu listu
- prípravok nesmie zasiahnuť okolité porasty (pre ktorých nie je tento liek registrovaný)

ilustračné foto

Pred použitím si prečítajte údaje na obale a pripojené informácie o prípravku. Produkt je klasifikovaný ako nebezpečný podľa nariadenia 1272/2008 CLP.

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk