AgroBio Zdravá Konifery súprava proti hubovým chorobám 003220
AgroBio Zdravá Konifery súprava proti hubovým chorobám 003220

AgroBio Zdravá Konifery súprava proti hubovým chorobám 003220

AgroBio Zdravá Konifery súprava proti hubovým chorobám 003220 Súprava dvoch prípravkov proti hubovým chorobám a pre dobrý vzhľad konifery. Charakteristika: Kombinovaný prípravok - sada prípravk... Zobraziť celý popis »


Model: 003220

Popis

AgroBio Zdravá Konifery súprava proti hubovým chorobám 003220

Súprava dvoch prípravkov proti hubovým chorobám a pre dobrý vzhľad konifery.

Charakteristika:
Kombinovaný prípravok - sada prípravkov v jednej krabičke
Wuxal® Super 25ml
Ortiva® 10ml

Blok ošetrenia:
1. ošetrenie (dodanie živín) - postrekom na list v druhej polovici mája Wuxal® Super 12,5 ml / 5 l vody
2. ošetrenie (proti hubovým chorobám) - postrekom na list v druhej polovici júna, alebo pri výskyte Ortiva® 5 ml / 5 l vody
3. ošetrenie (proti hubovým chorobám) - postrekom na list v prvej polovici júla alebo pri výskyte Ortiva® 5 ml / 5 l vody
4. ošetrenie (dodanie živín) - postrekom na list v druhej polovici júla Wuxal® Super 12,5 ml / 5 l vody

Wuxal® Super
Je kvapalné hnojivo pre použitie v poľných plodinách, zeleninárstve, okrasných rastlinách, ovocných drevinách, viniči. Používa sa pre aplikáciu ako na list, tak prípadne do pôdy. Všetky stopové živiny sú v chelátovej väzbe a sú preto rastlinami ľahko prijímané.

Charakteristika:
Kvapalné suspenzné NPK hnojivo so stopovými prvkami
8% N + 8% P2O5 + 6% K2O

Obsah stopových prvkov:
B 0,008% (EDTA)
Fe 0,012% (EDTA)
Cu 0,005% (EDTA)
Mn 0,010% (EDTA)
Zn 0,004% (EDTA)
Mo 0,008%

použitie:
Hnojivo je potreba v obale najskôr starostlivo rozmiešať a potom sa vleje cez sitko do nádrže a spláchne vodou. Pri príprave zmesi s pesticídmi sa do nádrže vždy vpraví ako prvý Wuxal a až potom sa predpísaným postupom dávkuje príslušný pesticíd.

miešateľnosť:
Wuxal® Super je fyzikálne a chemicky miešateľný s fungicídmi a insekticídmi, bežne sa nachádzajúcimi na trhu. Neodporúčame ho používať v zmesi so silne alkalickými postrekmi typu Bordeauxské alebo sírovápenaté kvapaliny a s polysulfidy. Pred prvým prevádzkovým ošetrením okrasných rastlín zmesou Wuxal s pesticídmi odporúčame overiť citlivosť kultúry k tejto zmesi v daných miestnych podmienkach.

Dávkovanie:
> Okrasné rastliny 5 - 40 ml / 10 l vody / 100 m2 (s ohľadom na druh a veku kultúry, u rastlín s mäkkými, jemnými listami au mladších rastlín sa používa spodná hranica koncentrácie, hnojivo nezanecháva na rastlinách škvrny, možno ho teda bez rizika použiť aj tesne pred zberom, pri hydropónii sa hnojivo používa v koncentrácii 0,5 - 20 ml / 10 l vody s ohľadom na vek a druh kultúry)

Hlavné termíny pre aplikáciu hnojiva:
celoročne

Ortiva®
Je postrekový fungicídny prípravok vo forme suspenzného koncentrátu na ochranu zeleniny proti hubovým chorobám.

Charakteristika:
systémový fungicíd

Účinná látka:
azoxystrobin 250 g / l
tj. metyl (E) - 4-yloxy] fenyl

Pôsobenie prípravku:
Účinná látka azoxystrobín patrí do chemickej skupiny ß - methoxyakrylátů (strobilurinové deriváty) má systemické a translaminárny vlastnosti, zastavuje transport elektrónov pri dýchaní mitochondrií. Účinok je predovšetkým protektívne, a preto musí byť použitý ešte pred alebo na začiatku infekcie. Azoxystrobín pôsobí dlhodobo, môže tak zabrániť vzniku novej infekcie. Ošetrené porasty sú dlhšiu dobu zelené ( "zelený efekt"). Ide o širokospektrálny fungicíd, účinný proti pôvodcom dôležitých chorôb zeleniny zo skupín Oomycetes, Ascomycetes, Basidiomycetes a Deuteromycetes.

Príprava aplikačnej kvapaliny:
Prípravok Ortiva® je treba pred použitím ešte v obale dôkladne pretrepať. Potom sa odmerané množstvo prípravku vleje za stáleho miešania do nádrže postrekovača naplneného do 3/4 objemu vodou. Nakoniec sa za stáleho miešania doplňte vodou na stanovený objem. Po skončení pracovnej prestávky treba opäť aplikačný kvapalinu premiešať. Nepripravovať väčšie množstvo aplikačnej kvapaliny ako to, ktoré sa bezprostredne spotrebuje.

Dávkovanie:
> Borovice (sypavky rodu Lophodermium) 10 ml / 4 - 10 l vody / 100 m2 / OL 10 dní (max. 3x za vegetačné sezónu)
> Okrasné rastliny, mimo trávniky (listovej škvrnitosti, múčnatke, hrdzi) 5 - 10 l ml / 4 - 10 l vody / 100 m2 / OL 2 dni (max. 2x za vegetačnú sezónu)

Odporúčania a možné riziká vo vzťahu k životnému prostrediu:
Prípravok nie je škodlivý na populácie článkonožcov druhov Poecilus cupreus, Ephisyrphus balteatus, Aphidius uzbekistanicus.
Prípravok nevyžaduje klasifikáciu z hľadiska ochrany včiel.
Veľmi toxický pre vodné organizmy, môže spôsobiť dlhodobé nepriaznivé účinky vo vodnom prostredí.

Upozornenie:
Tieto údaje sú len informatívne. Predajca neručí za škody spôsobené nesprávnym použitím prípravku.

ilustračné foto

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk