AgroBio INPORO Proti suchu, 3x8 g 007104
AgroBio INPORO Proti suchu, 3x8 g 007104

AgroBio INPORO Proti suchu, 3x8 g 007104

Prírodný prípravok z baktérií, rias a ďalšie prírodných zložiek proti vysychaniu rastlín. Vhodný pre zeleninu, bylinky, drobné ovocie, okrasné rastliny a dreviny alebo pre trávniky. Obsahuje: 2 ... Zobraziť celý popis »


Výrobca: AgroBio
Model: 007104

Popis

Prírodný prípravok z baktérií, rias a ďalšie prírodných zložiek proti vysychaniu rastlín. Vhodný pre zeleninu, bylinky, drobné ovocie, okrasné rastliny a dreviny alebo pre trávniky.

Obsahuje: 2 kmene baktérie Bacillus subtilis a Azotobacter, riasu Chlorella, biopolyméry mikrobiálneho pôvodu, extrakty rašeliny a oxyhumolitu, modifikovaný škrob, biologicky rozložiteľná aditíva a zásobné látky podporujúce rast, kultiváciu a množenie mikroorganizmov (baktérií) v pôde

Prečo ho použiť?
Liek je určený na ochranu rastlín proti vysychaniu, na prevenciu proti stresu zo sucha a na zvýšenie odolnosti proti suchu trávnikov, balkónových rastlín, izbových rastlín, okrasných drevín, konifery, ruží, ovocných drevín, viniča, jahôd, drobného ovocia, zeleniny a byliniek . Prípravok obsahuje baktérie, ktoré pri svojom množení (rastu) fixujú dusík, ktorý rastlina prijíma svojimi koreňmi (prirodzená podpora rastu). Pri ich činnostiach produkujú enzýmy, ktoré lepšie sprístupňujú fosfor, draslík a mikroprvky koreňom, tým zvyšujú výnos rastlín a zlepšujú ich rast, fytohormóny, z ktorých niektoré podporujú zakoreňovanie, biopolyméry, ktoré zvyšujú vodnú kapacitu pôdy a chráni tak rastliny pred stresom zo sucha a presadenie .

- udržuje vodu v oblasti koreňového systému rastlín a zároveň znižuje - straty vody odparením alebo odplavením mimo koreňový systém
- účinok sa prejavuje už po 2 týždňoch po aplikácii
- možnosť zníženia dávok (množstvo) zálievkovej vody
- biologicky je úplne rozložiteľný
- vďaka obsahu biopolymérov rastlinného a mikrobiálneho pôvodu, podporuje rast rastlín
- zvyšuje úrodnosť pôdy, tj. Podporuje činnosť pôdnej mikroflóry

Pre aké rastliny?
- zelenina
- okrasné rastliny a dreviny
- izbové a balkónové rastliny
- ovocné stromy
- drobné ovocie (jahody, a i.)
- vinič
- bylinky
- trávniky
 
Ako ho použiť?
- Aplikujte po výsadbe rastlín, v priebehu vegetácie, predovšetkým pred očakávaným obdobím sucha (aplikácia v 1 mája) alebo na jeseň (aplikácia 1 októbra).

- Zálievkou, hydroponie - u rastlín v dávke 4 g lieku / 10 litrov vody
Aplikovať 1-2 l pripravené aplikačnej kvapaliny / 1 m výšky rastliny a následne zaliať 5-10 l vody, tak, aby sa baktérie dostali ku koreňom (tj. Po aplikácii prípravku je nutné následne zaliať rastliny 5-tich násobkom vody, ktorá liek dopraví ku koreňom) - nutné pre správnu účinnosť prípravku.

 Postrekom - u trávnikov v dávke 100 g lieku / 5 litrov vody / 100 m2
Po postreku trávnika aplikačnej kvapalinou je dôležité následne dostatočne zaliať / zavlažiť trávnik (alebo aplikovať pred dažďom) tak, aby sa baktérie dostali ku koreňom.

Termíny aplikácií podľa jednotlivých plodín:
- Trávniky - postrekom na celú plochu trávnika, a to 1x na jar (apríl až 1 mája - najlepšie po vertikutácii), 1x v lete (červen- júl), 1x na jeseň pred zamŕza (napr. Október - najlepšie po vertikutácii). Ideálne pred dažďom, inak je potrebná dôkladná zálievka (popr. Automatická závlaha trávnika). Prípravok je možný použiť aj v období prísuškov trávniku (poškodenie tráv suchom).
- Balkónové rastliny - zálievkou 3x za vegetáciu, tj. 1x po výsadbe a ďalej 2x po 4-6 týždňoch (tj. 2x počas leta)
- Izbové rastliny- zálievkou 3-4x za rok, tj. Cca po 2 mesiacoch
- Okrasné dreviny, konifery, ruža - Pri výsadbe - aplikujte zálievkou priamo ku koreňom drevín (aplikácia po výsadbe priamo do jamy). Existujúce dreviny - aplikujte zálievkou 3x za vegetáciu, tj. 1x na jar (marec - apríl), 1x v lete (jún), 1x na jeseň pred zamŕza (napr. Október).
- Ovocné dreviny, vinič hroznorodý - Pri výsadbe - aplikujte zálievkou priamo ku koreňom drevín (aplikácia po výsadbe priamo do jamy) .Stávající dreviny - aplikujte zálievkou 3x za vegetáciu, tj. 1x na jar pri pučania, 1x v lete pri tvorbe plodov, 1x na jeseň pred opadaním listov (pred zamrzí).
- Jahody - Pri výsadbe - aplikujte zálievkou priamo ku koreňom rastlín. Existujúce rastliny - aplikujte zálievkou 2x za vegetáciu, tj. 1x na jar na začiatku vegetácie a 1x po zbere.
- Drobné ovocie (maliny, ríbezle, egreše, čučoriedka, brusnice) - Pri výsadbe - aplikujte zálievkou priamo ku koreňom rastlín. Existujúce rastliny - aplikujte zálievkou 2x za vegetáciu, tj. 1x na jar na začiatku vegetácie a 1x po zbere.
- Zelenina - Pri vzídení alebo výsadbe - aplikujte 1x zálievkou. Podľa dĺžky vegetácie daného druhu zeleniny opakujte zálievkou 1-2x po 3-4 týždňoch.
- Bylinky - Pestované v byte - aplikujte zálievkou 3-4x za rok, tj. Cca po 2 mesiacoch. Pestované na záhone - aplikujte zálievkou 3x za vegetáciu, tj. 1x po výsadbe a ďalej 2x po 4-6 týždňoch (tj. 2x počas hlavnej vegetácie). Prezimujúce bylinky - aplikujte navyše 1x na jeseň pred zamŕza (napr. Október).

ilustračné foto

Pred použitím si prečítajte údaje na obale a pripojené informácie o prípravku. Produkt je klasifikovaný ako nebezpečný podľa nariadenia 1272/2008 CLP.

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk