AgroBio Zdravý cesnak Plus máčanie sadiva 10 g + 50 ml
AgroBio Zdravý cesnak Plus máčanie sadiva 10 g + 50 ml

AgroBio Zdravý cesnak Plus máčanie sadiva 10 g + 50 ml

Súprava pomocného prípravku Clonoplus a hnojivá Sulka Extra. Súprava je určená na hnojenie sadby máčaním a poprachu strúčikov cesnaku a je schopná rozkladať patogénne huby. Účinné látky: • Clono... Zobraziť celý popis »


Výrobca: AgroBio
Model: 003254

Popis

Súprava pomocného prípravku Clonoplus a hnojivá Sulka Extra. Súprava je určená na hnojenie sadby máčaním a poprachu strúčikov cesnaku a je schopná rozkladať patogénne huby.

Účinné látky:
• Clonoplus - konídie 4 kmeňov húb rodu Clonostachys
• Sulka Extra - NPK (9.8 - 9.8 - 7.3) + 11 S (síra) + ďalšie mikroprvky

Ako účinkuje?
• Clonoplus - Pomocný rastliny prípravok
Pomocný rastlinný prípravok vo forme dispergovatelného (zmáčateľného) prášku belavej farby mierne hubového pachu. Vo vode je nerozpustný, s vodou tvorí suspenziu. CLONOPLUS obsahuje spóry húb prirodzene sa vyskytujúcich v pôde, ktoré majú schopnosť rozkladať pre rastlinu organické zvyšky v pôde a tým zvyšovať príjem živín z pôdy. Podporujú tvorbu bakteriálnych hľúz. Zvyšujú odolnosť rastlín proti stresu, zvyšujú počet vzídených rastlín, zvyšujú dynamiku rastu rastlín.

Prípravok je tiež schopný cez zimné obdobie rozložiť skleróciá, mikrosklerocia a chlamydospóry patogénnych húb (Claviceps, Sclerotinia, Botrytis, Rhizoctonia, Verticillium).

CLONOPLUS je určený na aplikáciu do pôdy. Nie je určený k postreku nadzemných častí rastlín.

• Sulka Extra - kvapalné pôdne špeciálne hnojivo
Hlavným účelom Sulky Extra je dodanie obsiahnutých živín rastlinám a pri tomto použití je ako vedľajší efekt vzhľadom k vysokému obsahu polysulfidické síry pozorované obmedzenie výskytu niektorých živočíšnych škodcov (napr. Háďatká zhubné na cesnaku pri hnojivo máčanie sadby pred výsadbou).

Pre aké rastliny a problémy?
• cesnak (hubové choroby, živočíšne škodcu)

Ako ho použiť?
• Sulka Extra: Hnojenie sadiva máčaním pred výsadbou (doba máčanie 6 - 12 hodín, nechať zaschnúť)
• Clonoplus: je určený na aplikáciu do pôdy. Nie je určený k postreku nadzemných častí rastlín. Prípravok je možné aplikovať na povrch pôdy s následným zapracovaním do hĺbky cca 5 - 10 cm pred sejbou.

Cesnak je možné ošetriť prípravkom Clonoplus až 3x:

• Ošetrenie pred výsadbou: pripravíme suspenziu tak, že 10 g prípravku CLONOPLUS rozmiešame v 200 ml vody (stačí na ošetrenie 1 kg cesnaku), ktorú vlejeme na 1 kg strúčikov v PE sáčku alebo nádobe a v priebehu 1 hodiny niekoľkokrát riadne pretrepeme, aby všetky strúčiky boli úplne namočené, potom obsah vysypeme a necháme do druhého dňa oschnúť. Nespotrebovanú suspenziu je možné použiť na ďalšie ošetrenie. Možno tiež strúčiky cesnaku najskôr zvlhčiť vodou s adhezívom tak, aby všetky strúčiky boli dokonale zvlhčené, a potom je zaprášiť prípravkom v množstve 10 g / kg a po pretrepaní ich nechať uschnúť.

• Ošetrenie zálievkou tesne po vzídení - na povrch záhona aplikovať zálievkou suspenziu CLONOPLUS (2 - 4 g / 10 l vody / 10 m2).

• Ošetrenie zálievkou na jar po rozmrazení pôdy - v prípade jesenných výsadieb cesnaku (aplikovať zálievkou suspenziu CLONOPLUS 2 - 4 g / 10 l vody / 10 m2).

Súprava je na 1 kg sadby cesnaku.

ILUSTRAČNÉ FOTO

Pred použitím si prečítajte údaje na obale a pripojené informácie o prípravku. Produkt je klasifikovaný ako nebezpečný podľa nariadenia 1272/2008 CLP.

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk