FORESTINA Prípravok proti mravcom 100 g 1270012
FORESTINA Prípravok proti mravcom 100 g 1270012

FORESTINA Prípravok proti mravcom 100 g 1270012

Prípravok proti mravcom patrí do skupiny výrobkov radu Zdravá® záhrada, ktoré sú určené na spoľahlivé likvidáciu škodcov. Neobsahujú umelé chemikálie, iba účinné látky prírodného pôvodu, preto po... Zobraziť celý popis »


Výrobca: FORESTINA
Model: 1270012

Popis

Prípravok proti mravcom patrí do skupiny výrobkov radu Zdravá® záhrada, ktoré sú určené na spoľahlivé likvidáciu škodcov. Neobsahujú umelé chemikálie, iba účinné látky prírodného pôvodu, preto po aplikácii nebráni voľnému pohybu ľudí aj zvierat po ošetrené ploche. Výrobky sa môžu používať aj v ekologickom poľnohospodárstve. Prípravok proti mravcom je rýchlo účinkujúci prípravok vo forme poprachu alebo postreku na odstránenie ťažkých mravcov na cestách a iných spevnených alebo vydláždených plochách, teresách pod. Neobsahuje umelé chemikálie, ale iba účinné látky prírodného pôvodu, preto po aplikácii nebráni voľnému pohybu ľudí aj zvierat po ošetrené ploche. Tieto účinné látky chránia životné prostredie.
Charakteristika:
biocíd
Účinná látka:
Pyretrínov 1,74g / kg
Pôsobenie prípravku:
Pyretrínov sú dve prírodné organické zlúčeniny so silným insekticídom účinkom. Pyrethrin I a pyrethrin II sú štrukturálne príbuzné estery s cyklopropanovým jadrom, v prípade pyretrínov extrahovaných I s kyselinou (+) - trans-chryzantémové. Líšia sa oxidačným číslom jedného z atómov uhlíka. Jedná sa o viskózne kvapaliny, ktoré sa oxidáciou stávajú neúčinné. Nie sú perzistentné, podliehajú biodegradácii a rozpadajú sa pôsobením svetla alebo kyslíka. Pyretrínov sú obsiahnuté napríklad v obaloch semien trvalky Chrysanthemum cinerariaefolium (margaréta starčkolistá), ktorá je tiež komerčne pestovaná ako zdroj týchto insekticídov.
použitie:
Zdravá ZÁHRADA® - prípravok proti mravcom možno použiť dvojakým spôsobom, buď vo forme posypu alebo vo forme postreku, lebo je veľmi dobre vodorozpustný. Aplikácia sa odporúča ráno alebo večer, kedy je väčšina mravcov v mravenisku. Pre ochranu užitočných organizmov sa odporúča dávať prednosť cielenému postreku. Nepoužívame ho však na silne naklonených plochách, kde je nebezpečenstvo Splach do vodného toku - obzvlášť pri daždi alebo pri zálievke. V bezprostrednej blízkosti vodného toku (cca do 5 - 10 m) sa liek nesmie používať.
Dávkovanie pri aplikácii posypom:
Prípravkom rovnomerne posypeme mravčej chodníky v množstve 2 - 4 zarovnané lyžičky (10 - 20 g) na 1 m2 a nasypeme tiež do mraveniska.
Dávkovanie pri aplikácii postrekom:
K postreku je potrebné pripraviť roztok - v 0,5 litra vody rozpustiť 2 - 4 zarovnané lyžičky (10 - 20 g) prípravku. Roztok treba nastriekať do mraveniska aj na mravčiu chodníky (približne 0,5 - 1 liter na 1 m2).
Balenie 100 g je cca na 5 litrov aplikačnej kvapaliny, ktorá vystačí na 2,5 - 5 m2.
Odporúčania a možné riziká vo vzťahu k životnému prostrediu:
Jedovatý pre vodné organizmy.
Upozornenie:
Tieto údaje sú len informatívne. Predajca neručí za škody spôsobené nesprávnym použitím prípravku.

ilustračné foto

Pred použitím si prečítajte údaje na obale a pripojené informácie o prípravku. Produkt je klasifikovaný ako nebezpečný podľa nariadenia 1272/2008 CLP.

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk