VODNÁŘ Guanicid 1l
VODNÁŘ Guanicid 1l VODNÁŘ Guanicid 1l

VODNÁŘ Guanicid 1l

Guanicid je roztok elektricky kladne nabitého polyméru, ktorý usmrcuje mikroorganizmy kontaktom s ich záporne nabitou bunkovou membránou.Voda ošetren&aac... Zobraziť celý popis »


Výrobca: VODNÁŘ
Model: 722040001

Popis

Guanicid je roztok elektricky kladne nabitého polyméru, ktorý usmrcuje mikroorganizmy kontaktom s ich záporne nabitou bunkovou membránou.

Voda ošetrená Guanicidem nie je cítiť po chlóre, nedráždi pokožku ani sliznice a nespôsobuje alergie.
Je teda vhodný pre osoby s veľmi citlivou pokožkou a pre malé deti.
Pôsobí širokospektrálne, nemá vplyv na pH vody, vydržia vyššiu teplotu vody, bez toho aby stratil účinnosť, nepoškodzuje nijako konštrukciu ani technológiu bazéna, ale predovšetkým nevysušuje pokožku, nedráždi oči ani sliznice, nevyvoláva alergické reakcie, dávkuje sa iba 2x mesačne a pozor - náklady na prevádzka sa už blíži dezinfekciu chlórovú chémiou.
A čo viac, tieto dva druhy dezinfekcie možno v priebehu sezóny kombinovať.

Guanicid sa nevyparí ani nerozloží, pokiaľ voda nie je zaťažená.
Guanicid je riešením pre majiteľov rodinných bazénov, ktorí hľadajú, ako sa kúpať zdravo, bez nutnosti stavebných zásahov a výdavkov navyše.
Ako zdravú bazénovú vodu chápeme tú, ktorá je čistá a bez rias či zárodkov chorôb, nech sa už o to postaral chlórový, bezchlórový či iný systém.
Pre zdravé kúpanie stačí udržiavať vo vode koncentráciu Guanicidu zodpovedajúceho asi litra sirupu rozpustená v 25metrovém plaveckom bazéne.

Dávkovanie:
štartovacie dávka: 30ml / 1m3 vody
udržiavacia dávka: 15ml / 1m3 vody / 14dní

Guanicid možno použiť ihneď bez dávkovacieho zariadenia, podľa veľkosti bazénu odhadnete štvrť až pol litra a každých štrnásť dní, keď večer po kúpaní beží filtrácie, odliate z fľaše priamo do vody.
Filtrácia sa postará o zvyšok. V prípade predávkovania sa vôbec nič nestane, nijako vám neuškodí, len počkáte dlhší čas do ďalšieho pridania. Prevádzka s Guanicidem je pomerne úsporný. Guanicid obsahuje aktívnu látku organický polymér, ktorý je síce skvelý dezinfektant, ale nevie oxidovať organické nečistoty, ktoré sa v zaťaženej bazénovej vode tvoria.
Jeho účinok preto musíme kombinovať s kyslíkovou chémiou (Oxy light) alebo 1-2x ročne na pár dní, keď nie sme doma s prípravkami na chlórové báze (Akcia). Podobné a iné nedostatky však nájdete u všetkých bezchlórových úprav vody.

Komplikácie: Zákaly a rôzne zafarbenia spôsobená riasami: zarovnajte pH do ideálnej oblasti 7,2-7,6; dávkujte maximálne množstvo chloršoku Akcie alebo Akcie aktív a nechajte pôsobiť aspoň 12 hodín; teraz použite maximálnu dávku prípravku Na riasy; vykefujte steny bazéna a vysajte vločky z dna bazéna; pridaním Vločky klasik alebo Vločka super odstránite odumreté riasy z vody; vysajte vločky z dna bazéna a spätne prepláchnite filter. !!! Zákaly spôsobené zvýšeným obsahom železa a ďalších kovových iónov: upravte pH do ideálnej oblasti 7,2-7,6; použite prípravok maskovacie tvrdosti tekutý. Pamätajte: Komplikácie si môžete vo väčšine prípadov ušetriť pravidelným kontrolovaním pH a dezinfekcie. Odstraňovanie komplikácií je potom finančne aj časovo náročné.

Dávkovanie jednotlivých prípravkov v prípade komplikácií je uvedené na etiketách. Používajte biocídne výrobky bezpečne. Pred použitím si prečítajte údaje na obale a pripojené informácie o prípravku.
Produkt je klasifikovaný ako nebezpečný podľa nariadenia 1272/2008 CLP.

Bezpečnostné opatrenia:
Výstražné upozornenie
H318 Spôsobuje vážne poškodenie očí.
H411 ??Toxický pre vodné organizmy, s dlhodobými účinkami.
Bezpečnostné upozornenie:
P101 Ak je potrebná lekárska pomoc, majte k dispozícii obal alebo etiketu výrobku.
P102 Uchovávajte mimo dosahu detí.
P280 Noste ochranné rukavice / ochranný odev / ochranné okuliare / tvárový štít.
P305 + P351 + P338 PO ZASIAHNUTÍ OČÍ:
Niekoľko minút opatrne vyplachujte vodou. Vyberte kontaktné šošovky, ak sú nasadené, a ak
je možné, odstráňte ich. Pokračujte vo vyplachovaní
P310 Okamžite volajte TOXIKOLOGICKÉ CENTRUM / lekára.
P501 Zneškodnite obsah / nádobu ako nebezpečný odpad.

ILUSTRAČNÉ FOTO

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk