BAZÁR Atmos horák na pelety A 25 H0014 PO SERVISE!!
BAZÁR Atmos horák na pelety A 25 H0014 PO SERVISE!!

BAZÁR Atmos horák na pelety A 25 H0014 PO SERVISE!!

POPIS OPRAVY: Výmena displeja! Horák ATMOS A25 je určený len pre kvalitné biele pelety z mäkkého dreva bez kôry o priemere 6 - 8 mm, s dĺžkou 10 - 25 mm a výhrevnosti 16 - 19 MJ.kg-1. Výhodou ho... Zobraziť celý popis »


Výrobca: ATMOS
Model: R__H0014_1

Popis

POPIS OPRAVY: Výmena displeja!

Horák ATMOS A25 je určený len pre kvalitné biele pelety z mäkkého dreva bez kôry o priemere 6 - 8 mm, s dĺžkou 10 - 25 mm a výhrevnosti 16 - 19 MJ.kg-1. Výhodou horáku je automatické zapaľovanie paliva pomocou žhaviacej špirály, ktorá zapáli pelety kedykoľvek je potreba zakúriť. Horák a kotol tak pracuje na plný výkon s najvyššou účinnosťou 85 až 90% a najlepšou kvalitou spaľovania. Na rozdiel od mnohých konkurenčných výrobkov, ktoré nemajú zapaľovacie zariadenia a musí vždy udržiavať žeravú vrstvu v spaľovacom priestore. Taký prevádzku na malý výkon, kedy klesá teplota spalín pod 100 ° C spôsobuje kondenzáciu dechtov a kyselín v spaľovacom priestore a komíne, nižšia účinnosť, vyššiu spotrebu paliva, horšiu kvalitu spaľovanie, väčšie zanášanie kotla a častejšie čistenie. U našich výrobkov prevádzame vyberaní popola sa každých 7 až 30 dní, podľa kvality paliva a výkonu kotla. Horáky nie sú určené pre tmavé pelety, ktoré sa spekajú v spaľovacej komôrke horáka. V takom prípade strácame komfort vykurovania a je nutné spaľovaciu komôrku horáka čistiť raz za 1 - 3 dni.
V prípade, že chcete spaľovať menej kvalitné drevené pelety, vybavte horák pneumatickým čistením.
Ideálnym riadenie horáka je podľa dvoch čidiel (TV a TS) na vyrovnávacej nádrži. Riadiaca jednotka si stráži rozkúrenie vyrovnávacej nádrže úplne automaticky a zaručuje vždy dostatok energie pre vykurovací systém. Tento spôsob zapojenia vám usporí palivo, elektrickú energiu a zvýši životnosť horáka na pelety.
Elektronická riadiaca jednotka horáka tiež ovláda odťahový ventilátor kotla, čerpadlo v kotlovom okruhu a alebo solárny systém.
Elektronická jednotka horáka umožňuje riadiť prevádzku horáka pomocou štyroch čidiel tak, že ak snímač na solárnom paneli zistia, že je výhodné ohrievať vyrovnávacia nádrž energií zo slnečného kolektora, zaistí regulácia horáka nabíjania nádrže energií z peliet len ??do úrovne čidla TK (TS2), ktoré je umiestnené v nádrži medzi snímačom TS a TV.
Prevádzka horáka funguje nasledovne. V prípade, že horák dostane pokyn k štartu, alebo ak vznikne potreba kúriť, nasype dopravník pelety do hubice horáka a žhaviaca špirálou si ich sám zapáli. Po dostatočnom rozhorení peliet nabehne horák na nastavený výkon, v ktorom zotrvá do doby než je systém vykúrený. Potom sa horák vypne a pelety v komôrke horáka dohorí. Celý cyklus sa v prípade ďalšej potreby vždy opakuje. Výkon kotla a ďalšie funkcie horáku sú riadené elektronickou reguláciou horáka, ktorá umožňuje prispôsobiť chod kotla konkrétnym podmienkam celého systému.
Horák umožňuje veľké množstvo individuálnych nastavení popísaných v návode na obsluhu.
ilustračné foto

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk