SLOKOV VARIANT SL33AU Kotol na spaľovanie uhlia (3. emisná trieda)
SLOKOV VARIANT SL33AU Kotol na spaľovanie uhlia (3. emisná trieda) SLOKOV VARIANT SL33AU Kotol na spaľovanie uhlia (3. emisná trieda)

SLOKOV VARIANT SL33AU Kotol na spaľovanie uhlia (3. emisná trieda)

SLOKOV VARIANT SL33AU Kotol na spaľovanie uhlia (3. emisná trieda) Použitie kotla, palivo: Oceľový teplovodný kotol VARIANT SL33AU je zdrojom tepla vhodným pre vykurovanie bytov, rodinných dom... Zobraziť celý popis »


Model: SL33AU

Popis

SLOKOV VARIANT SL33AU Kotol na spaľovanie uhlia (3. emisná trieda)

Použitie kotla, palivo:
Oceľový teplovodný kotol VARIANT SL33AU je zdrojom tepla vhodným pre vykurovanie bytov, rodinných domov, prevádzok a podobných objektov s tepelnou stratou 12-35 kW. Vykurovací systém musí byť vybavený tlakovou expanznou nádobou a núteným obehom vykurovacej vody, s maximálnym pretlakom 200 kPa. Predpísané palivo pre kotly VARIANT SL33A je hnedé uhlie (orech 2). Pre správnu funkciu horáku je nutné palivo skladovať v suchých priestoroch (min. Pod prístreškom). Dobrá funkcia kotla je podmienená okrem odbornej inštalácie taktiež potrebným komínovým ťahom a správnou obsluhou.

Popis kotla a horáka:
Kotol je zvarený z oceľových plechov. Vnútorný priestor je rozdelený na spaľovaciu komoru a výmenník, ktorým prúdia spaliny ku dymovému hrdlu. Vstup a výstup vykurovacej vody je vykonaný nátrubky s vnútorným G 6/4 "závitom. Dymovod je v osi kotla na zadnej strane.

Vlastné spaľovanie paliva zabezpečuje horák umiestnený v spaľovacej komore, ktorý pracuje na princípe spodnej dodávky paliva. Tento typ horáka sa nazýva retortový a samotné spaľovanie pripomína horeniu v kováčskej vyhni. Z násypky horáku je palivo dodávané šnekovým podávačom (motor s prevodovkou, šnekovnica) do liatinového kolená-retorty. Tu je vytlačované hore na kruhový rošt. Retorta je umiestnená v zmiešavači, do ktorého je fúkaný vzduch ventilátorom. Drážkami medzi retortou a roštom je potom vzduch fúkaný do nahořelé vrstvy paliva. Množstvo spaľovacieho vzduchu (resp. Intenzita rozdúchavanie paliva) je regulovateľné škrtiace klapkou na ventilátore. Vyhorené palivo - popol a škvara - prepadávajú cez okraje roštu do popolníka pod zmiešavačom. Palivo je do spaľovacej časti horáka dodávané v cykloch, ktoré sú nastaviteľné na riadiacej jednotke (viz.dále). Horák sa v automatickej prevádzke zapína a vypína podľa požadovanej teploty vykurovacej vody (nastaviteľná kotlovým termostatom) alebo podľa potreby tepla v referenčnej miestnosti (externým regulátorom - napr. Priestorovým termostatom).

trieda kotla podľa ČSN EN 303-5: 3
predpísané palivo: uhlie
menov. výkon kotla: kW 30
účinnosť kotla: 86,0%
hmotnosť kotla: kg 320
priemer odťahového hrdla: mm 160
vstup a výstup vody: G 6/4 "
najvyšší pracovný pretlak: bar 2
predpísaný ťah komína: Pa 22
max. prevádzková teplota: ° C 90
min. teplota vratnej vody: ° C 60
objem zásobníka paliva: 210 l
doba horenia pri menovitom výkone: 29 hod

ilustračné foto

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk