MINERAL Horká soľ s bóraxom 1kg
MINERAL Horká soľ s bóraxom 1kg

MINERAL Horká soľ s bóraxom 1kg

Mineral Horká soľ s Borax je horečnaté hnojivo s prídavkom bóru určené na odstraňovanie nedostatočnej výživy plodín a stromov bórom a horčíkom. Bór ovplyvňuje významne klíčivosť peľu a je dôležit... Zobraziť celý popis »


Výrobca: FORESTINA
Model: 1209097

Popis

Mineral Horká soľ s Borax je horečnaté hnojivo s prídavkom bóru určené na odstraňovanie nedostatočnej výživy plodín a stromov bórom a horčíkom. Bór ovplyvňuje významne klíčivosť peľu a je dôležitý prvok výživy, ovplyvňuje vývin letorastov a odolnosť rastlín voči hubovitým chorobám. Nedostatok bóru spôsobuje srdiečkovú hnilobu u repy, cukrovky, poškodenie buliev zeleru, ďalej sa jeho nedostatok prejavuje najmä u hrušiek kaménčitostí, u jabĺk horkú pehovatosti plodu, všeobecne poškodením a znížením úrody plodu. Nedostatok bóru ďalej poškodzuje vývin letorastu stromov a znižuje odolnosť proti hubovým chorobám. Pri nedostatku horčíka nedosahujú rastliny dobrých výnosu ani výborné kvality, listová zeleň nie je dostatočne sýta, listy medzi nervstvo žltnú a neskôr až hnednú a rastliny chradnú. Horká soľ dodáva rastlinám práve toľko potrebný horčík, ktorý je základnou stavebnou látkou listovej zelene (chlorofylu) a ktorého nedostatok má za následok práve žltnutie listov, resp. hnednutie ihličie, zníženú plodnosť rastlín a akosť plodov.
Charakteristika:
Minerálne horečnaté hnojivo
15% Mg + 11% S + 0,9% B (Tetraboritan disodný)
Použitie a dávkovanie:
Mineral Horká soľ s Borax sa aplikuje rozhodením v dávke 10 - 15 g na 1 m2 a zapracovaním do pôdy skoro na jar alebo na jeseň pričom pre príjem korene musí mať pôda teplotu nad bodom mrazu, alebo potom počas vegetácie 3 - 5 postreky v dávke 25 g na 1l vody (2,5% roztokom) foliání aplikácií (tzn. na list) - pri pučania púčikov, pred a po kvete, koncom júna alebo v priebehu vegetácie podľa zistenej potreby. Zálievku alebo postrek vykonávame v ranných alebo večerných hodinách, kedy slnečné žiarenie nie je také silné. Pri silných príznakoch nedostatku horčíka môže byť uvedené dávkovanie až zdvojnásobilo.
Balenie 1 kg vystačí cca na:
> 100 m2 pri aplikácii posypom okolo rastlín
> 40 l zálievky (pri aplikácii ku koreňom)
> 40 l postreku (pri aplikácii na list)
Hlavné termíny pre aplikáciu hnojiva:
celoročne
Upozornenie:
Tieto údaje sú len informatívne. Predajca neručí za škody spôsobené nesprávnym použitím hnojiva.

ilustračné foto

Pred použitím si prečítajte údaje na obale a pripojené informácie o prípravku. Produkt je klasifikovaný ako nebezpečný podľa nariadenia 1272/2008 CLP.

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk