Forestina Zdravá záhrada lepové pásy vonkajšia 50 cm 4ks 1292002
Forestina Zdravá záhrada lepové pásy vonkajšia 50 cm 4ks 1292002

Forestina Zdravá záhrada lepové pásy vonkajšia 50 cm 4ks 1292002

Lepové dosky patrí do skupiny výrobkov radu Zdravá® záhrada, ktoré sú určené na spoľahlivé likvidáciu škodcov. Neobsahujú umelé chemikálie, iba účinné látky prírodného pôvodu, preto po aplikácii ... Zobraziť celý popis »


Výrobca: FORESTINA
Model: 1292002

Popis

Lepové dosky patrí do skupiny výrobkov radu Zdravá® záhrada, ktoré sú určené na spoľahlivé likvidáciu škodcov. Neobsahujú umelé chemikálie, iba účinné látky prírodného pôvodu, preto po aplikácii nebráni voľnému pohybu ľudí aj zvierat po ošetrené ploche. Výrobky sa môžu používať aj v ekologickom poľnohospodárstve. Zdravá záhrada lepové pásy sú určené k ochrane ovocných stromov pred lezúcim hmyzom (piadivky, mravce, puklice atď.) V sadoch a záhradách.
Charakteristika:
lepové pás s nánosom lepu Chemstop Ecofix 70g / 1kg - EKO výrobok (balenie obsahuje 4 kusy lepového pásu s dĺžkou 50 cm a jutový povrázok).
prednosti:
Využitie tam, kde nemožno použiť chemické spôsoby likvidácie škodcov.
Bez zápachu.
Bez insekticídov.
Dlhodobo pôsobiace lep (závisí od poveternostných podmienok).
Využitie proti:
Lezúcemu hmyzu, predovšetkým pred bezkřídlými samičkami piadiviek (Geometridae), ktoré už v odbobí prvých nočných mrazov vyliezajú po kmeňoch do korún stromov, kde kladú vajíčka. Húsenice liahnuce sa na jar potom spôsobujú významné škody. Ďalej sa lepové pásy využívajú proti mravcom, ktorí významne podporujú napadnutia voškami. Lepové pás možno použiť aj proti pukliciam.
použitie:
Najskôr dôkladne očistíme kôru v mieste umiestnenia približne 60 - 80 cm nad zemou. Prípadné nerovnosti uhladíme špachtľou, aby sa pás čo najtesnejšie privinul ku kôre stromu. Potom lepové pás vyberieme z obalu a odstrihneme potrebnú dĺžku, podľa obvodu kmeňa, tak aby aspoň 3 cm presahoval. Následne upevníme priloženým motúzom. Ak je strom pripevnený ku kolu, oviažeme lepovými pásom aj tento kôl.
Rozsah použitia:
Lepové pásy možno použiť pre monitoring a zníženie populačnej hustoty škodlivých organizmov na ovocných stromoch.
Doba inštalácie:
> Proti píďalkám inštalujeme pásy cca od konca septembra do polovice októbra
> Proti pukliciam inštalujeme pásy vo februári až marci v dobe keď ich larválne štádiá nachádzajú z krajiny do korún
> Proti mravcom inštalujeme pásy v apríli až máji v dobe keď roznášajú na stromy vošky
Aplikačná poznámka:
Pri náhodnom postriekaní je nanesený lep - Chemstop Ecofix očistiť jedlým olejom, alebo technickým benzínom a následne teplou vodou a mydlom.
Upozornenie:
Tieto údaje sú len informatívne. Predajca neručí za škody spôsobené nesprávnym použitím.

ilustračné foto

Pred použitím si prečítajte údaje na obale a pripojené informácie o prípravku. Produkt je klasifikovaný ako nebezpečný podľa nariadenia 1272/2008 CLP.

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk