FORESTINA Dekor Perlit sterilný materiál pre zdravý výsev 2,5l
FORESTINA Dekor Perlit sterilný materiál pre zdravý výsev 2,5l

FORESTINA Dekor Perlit sterilný materiál pre zdravý výsev 2,5l

PERLIT je tepelne spracovaná vulkanická hornina. Používa sa na vylehčování pôdy (má nízku objemovú hmotnosť, pretože obsahuje veľké množstvo kapilárnych aj nekapilárnu pórov a tým zabezpečuje vzd... Zobraziť celý popis »


Výrobca: FORESTINA
Model: 1135002

Popis

PERLIT je tepelne spracovaná vulkanická hornina. Používa sa na vylehčování pôdy (má nízku objemovú hmotnosť, pretože obsahuje veľké množstvo kapilárnych aj nekapilárnu pórov a tým zabezpečuje vzdušnosť). Ďalej sa používa ako regulátor pôdnej vlhkosti predlžujúce účinok minerálnych hnojív. Perlit nie je obohatený živinami. Zaručuje svojimi vlastnosťami podmienky na rýchle a rovnomerné zakoreňovanie odrezkov a klíčenie semien. Podporuje bohatú tvorbu zdravých koreňov. Jemná štruktúra uľahčuje urovnanie povrchu.

vlastnosti:
Veľkosť frakcie 2 - 4 mm
pH 6,0 - 8,5

Rozsah a spôsob použitia:
Využíva sa k zakoreňovanie odrezkov a pre výsev väčších semien kvetín a zelenín. Perlit po nařízkování rezňov (výsevu semien) udržujeme vo vlhkom stave. Po ujatie rezňov (vzísť výsevov) začíname ihneď s pravidelným prihnojovaním kombinovaným hnojivom, pretože perlit neosahuje živiny. Vypestovanú sadbu presadíme do vopred pripraveného substrátu. Perlit ďalej používame ako prímes do rastových médií, pôdy a rašelín na odľahčenie a prevzdušnenie týchto materiálov. V tomto prípade sa mieša v pomere až 1: 3.

Hmotnosť balenia 2,5l:
cca 280 g

Upozornenie:
Tieto údaje sú len informatívne. Predajca neručí za škody spôsobené nesprávnym použitím perlitu.

ilustračné foto

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk