Forestina Zdravá záhrada prípravok proti slimákom 200g 1244012
Forestina Zdravá záhrada prípravok proti slimákom 200g 1244012

Forestina Zdravá záhrada prípravok proti slimákom 200g 1244012

Prípravok proti slimákom patrí do skupiny výrobkov radu Zdravá® záhrada, ktoré sú určené na spoľahlivé likvidáciu škodcov. Výrobky sa môžu používať aj v ekologickom poľnohospodárstve. Neobsahujú ... Zobraziť celý popis »


Model: 1244012

Popis

Prípravok proti slimákom patrí do skupiny výrobkov radu Zdravá® záhrada, ktoré sú určené na spoľahlivé likvidáciu škodcov. Výrobky sa môžu používať aj v ekologickom poľnohospodárstve. Neobsahujú umelé chemikálie, iba účinné látky prírodného pôvodu, preto po aplikácii nebráni voľnému pohybu ľudí aj zvierat po ošetrené ploche. Prípravok proti slimákom je spoľahlivý prípravok vo forme granúl určený na likvidáciu všetkých druhov slimákov biologicky šetrným spôsobom.

Charakteristika:

moluscicíd

Účinná látka:
Fosforečnan železitý 9,9 g / kg

Ochranná lehota:
0 dní

Pôsobenie a použitia prípravku:
Zdravá ZÁHRADA® - prípravok proti slimákom je silne nebezpečný iba pre slimáky. Jeho účinnou látkou je fosforečnan železitý čo je zlúčenina fosforu a železa bežne sa vyskytujúce aj vo voľnej prírode. Liek sa rovnomerne rozsype medzi pestované rastliny a okolo záhonov pri prvom výskyte slimákov alebo pri zistení ich pořerků. Najvhodnejšou dobou pre aplikáciu je podvečer, kedy slimáci opúšťajú svoje denné ukryté. Granule je vylákajú z ich úkrytov a sú pre nich natoľko lákavé, že je okamžite začnú požierať. Krátko po požití návnady slimáci pre pocit sýtosti prestanú žrať, takže rastliny sú počas krátkej doby uchránené ďalšieho okusovanie. Slimáci sa s pocitom nasýtenia stiahnu späť do svojich podzemných úkrytov a tam uhynú. Pri úhynu slimákov nedochádza k nadmernej a odpudivé tvorbe slizu, a preto zostáva povrch záhonov čistý (na rozdiel od iných podobných prípravkov). Tiež nie je nutné mŕtve slimáky zbierať, pretože uhynú vo svojich podzemných úkrytoch. Účinnosť lieku Zdravá ZÁHRADA® - proti slimákom sa neznižuje za dažďa alebo vlhkého počasia, kedy bývajú slimáci najaktívnejší. Granule vplyvom vlhkosti napučia a sú potom pre slimáky ešte atraktívnejšie. Za sucha sa granulám vráti ich pôvodnú veľkosť. Ani po opakovanom napučanie sa granule nerozpadnú a nestrácajú účinnosť.

Aplikačná poznámka:
Pokiaľ do rána nasledujúceho dňa návnadou granule zmizne, znamená to, že je slimáci skonzumovali a je nutné aplikáciu opakovať. Tým sa zasiahne proti ďalším slimákom, ktorí prilezie k ostrovania ploche z okolia.

Dávkovanie:
> 5 g / m2 ručným posypom
Balenie 200 g vystačí cca na 40 m2.

Poznámka:
5 g prípravku je cca mierne navŕšená čajová lyžička.

Odporúčania a možné riziká vo vzťahu k životnému prostrediu:
Prípravok nevyžaduje klasifikáciu z hľadiska ochrany pri dodržaní predpísanej dávky - voľne žijúcej zveri, vtáctva, včiel, dážďoviek, pôdnych mikroorganizmov, populácií všetkých druhov dravých drabčíků z čeľade Staphylinidae, dravých bystruška z čeľade Carabidae a dravých roztočov z čeľade Phytoseiidae.
Prípravok je slabo škodlivý pre populácie všetkých druhov mšicomarů z čeľade Aphidiidae.

Upozornenie:
Tieto údaje sú len informatívne. Predajca neručí za škody spôsobené nesprávnym použitím prípravku.

ilustračné foto

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk