VODNÁŘ Set pre malé jazierka 101-00-038
VODNÁŘ Set pre malé jazierka 101-00-038 VODNÁŘ Set pre malé jazierka 101-00-038

VODNÁŘ Set pre malé jazierka 101-00-038

V každom ekosystéme musí byť nastolená rovnováha pre správne zachovanie všetkých pochodov a funkcií.Jazierko je živý organizmus a je... Zobraziť celý popis »


Výrobca: VODNÁŘ
Model: 760390001

Popis

V každom ekosystéme musí byť nastolená rovnováha pre správne zachovanie všetkých pochodov a funkcií.

Jazierko je živý organizmus a je nutné ho udržiavať v dobrej kondícii po celý rok.
Prípravky Vodnár sú na biologické aj chemické báze.
Preto sú tu pre vás prípravky, ktoré za vás vyrieši problém so zelenou vodou, vláknitú riasou, s nízkym alebo vysokým pH.

Set pre malé jazierka obsahuje:
Systém 50g 4m3
Baenzy 5-10m3
BIO2 FIX

Systém 50g pre jazierko 4m3. Jedná sa o sypký algicidný prípravok, slúžiaci k dlhodobej prevencii aj razantnému zákroku proti vláknité riase aj jednobunkové riase.

Návod na použitie:
Prípravok rozmiešajte v nádobe s vodou z jazierka a rovnomerne rozlejte po celej ploche, hlavne na miesta najviac zasiahnuté riasou. Dodržujte presné dávkovanie. Zaistite dostatočné okysličenie vody v jazierku pre rybie obyvateľov. Vedľajšie účinky: Vo veľmi zriedkavých prípadoch pri vyšších dávkach môžu byť poškodené senzibilný druhy lekien, spravidla však dochádza k rýchlemu zotaveniu. Tip: Vláknité riasy je dobré mechanicky odstrániť, pretože pri rozklade odoberajú z vody kyslík. Pri zásahu proti vláknité riase odporúčame následný postup. Najprv použiť prípravok Bio2 fix, ktorý pomôže riasu mechanicky dopraviť na hladinu, odkiaľ ju môžeme zobrať za pomocou sieťky či skimmeru. Nasledujúci deň aplikovať Systém, ktorý usmrtí zvyšné živé časti rias, ktoré neboli odstránené. Po týždni aplikovať prípravok BAENZY pre rýchle rozloženie zvyškov stielok vláknitých rias.

Baenzy pôsobí ako prevencia a udržuje biologickú rovnováhu v jazierku. Baktérie sa uchytí na vhodnom mieste v jazierku a vytvoria kolónie, ktoré vodu čistia od organického zaťaženia zlúčenín dusíka. Takisto pomáha rozložiť odumreté riasy po aplikácii algicidného prípravku NA RIASY - systém.

Návod na použitie:
Baenzy rozmiešajte v nádobe s vodou z jazierka a aplikujte po celej ploche. Balenie je určené pre jazierko s objemom 5-10m3. Jedná sa o dávku na jeden mesiac. Aplikujte do vody teplejšie 12 ° C. Zloženie: Enzýmy a vybrané druhy niekoľkých desiatok užitočných baktérií. Baktérie produkujúce správne enzýmy pomáhajú v prírode rozklade organického materiálu, ktorý by mohol zahnívať a produkovať nebezpečné látky, ktoré negatívne ovplyvňujú život v jazierku. Udržuje jazierko a všetkých jeho obyvateľov v zdravej kondícii.

Bio2 fix je prípravok k mechanickému odstráneniu rias, prekysličenie vody, podpory rozkladu organických nečistôt a sedimentu. Slúži razantne proti vláknité riase. Pomáha prekysličiť vodu a je prvou pomocou pri deficite kyslíka u rýb. Riasy sú prirodzenou súčasťou vodného ekosystému, vyskytujú sa aj v čistej vode. Pri nadmernom raste a rýchlom bujnenia znižujú estetickú hodnotu jazierka alebo rybníčka a niekedy môžu byť aj zdrojom nepríjemného zápachu.

Návod na použitie:
Prípravok pred použitím nemiešajte s vodou, rozhoďte ho priamo po ploche jazierka alebo rybníčka (40g na m2) na miesto s výskytom vláknitých rias či iných nečistôt. Pozor !!! Ak má voda vo vašom jazierku alebo rybníčku pH nad 8,5, znížte najprv pH pomocou prípravku pH mínus a potom aplikujte Bio2 fix. Ak je voda veľmi mäkká, tak pred aplikáciou zvýšte jej tvrdosť. Liek môže prechodne zvýšiť pH, ale ak je hodnota pred aplikáciou v poriadku, tak sa čoskoro vráti do normálu.
balenie 90g

Používajte biocídne výrobky bezpečne. Pred použitím si prečítajte údaje na obale a pripojené informácie o prípravku.

Prvá pomoc:
Vyvarujte sa styku kože s prípravkom. Po manipulácii si umyte ruky. pri
vniknutí do očí ich dôkladne vypláchnite vodou, pri ťažkostiach vyhľadajte lekársku pomoc. Pri vdýchnutí môže liek vyvolať podráždenie dýchacích
ciest, pri dlhšie trvajúcich ťažkostiach vyhľadajte lekársku pomoc.

Bezpečnostné opatrenia:
Výstražné upozornenie:
H272 Môže prispieť k rozvoju požiaru; oxidant.
H302 Škodlivý po požití.
H318 Spôsobuje vážne poškodenie očí.
H411 ??Toxický pre vodné organizmy, s dlhodobými účinkami.

Bezpečnostné upozornenie:
P101 Ak je potrebná lekárska pomoc, majte k dispozícii obal alebo etiketu výrobku.
P102 Uchovávajte mimo dosahu detí.
P210 Uchovávajte mimo dosahu tepla / iskier / otvoreného ohňa / horúcich povrchov / - Zákaz fajčenia.
P271 Používajte iba vonku alebo v dobre vetraných priestoroch.
P273 Zabráňte uvoľneniu do životného prostredia
P280 Noste ochranné rukavice / ochranný odev / ochranné okuliare / tvárový štít.
P305 + P351 + P338 PO ZASIAHNUTÍ OČÍ: Niekoľko minút ich opatrne vyplachujte vodou. Vyberte kontaktné šošovky, ak sú nasadené, a ak je možné, odstráňte ich.
Pokračujte vo vyplachovaní.
P391 uniknutý produkt.
P501 Odstráňte obal / obsah ako nebezpečný odpad.

ILUSTRAČNÉ FOTO

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk