FORESTINA Záhradnícky substrát 40l
FORESTINA Záhradnícky substrát 40l

FORESTINA Záhradnícky substrát 40l

Záhradnícky substrát je vyrobený zo zmesi vytriedené svetlej a čiernej vrchovisková rašeliny s prídavkom minerálneho hnojiva NPK a kompostu. Vzhľadom k svojmu jedinečnému zloženiu udržuje kyprosť... Zobraziť celý popis »


Výrobca: FORESTINA
Model: 11290080

Popis

Záhradnícky substrát je vyrobený zo zmesi vytriedené svetlej a čiernej vrchovisková rašeliny s prídavkom minerálneho hnojiva NPK a kompostu. Vzhľadom k svojmu jedinečnému zloženiu udržuje kyprosť a vzdušnosť pôd a zaručuje tak dobrý rast, bohatú tvorbu koreňov a kvetov u všetkých druhov rastlín. Zadržiavaním slnečných lúčov umožňuje lepšie využitie tepla pre rast rastlín, urýchľuje ich zakoreňovanie a prispieva k zadržiavaniu vlahy.

použitie:
Záhradnícky substrát sa používa pre stávkovanie kvetov a zeleniny, výsadbu okrasných i ovocných kríkov, stromov v záhrade, ako aj pri stávkovanie kvetov do nádob. Pre zlepšenie štruktúry pôdy môžeme substrát zapraviť do pôdy alebo premiešať so zeminou v pomere 1: 1. Pri výsadbe do nádob zakryjeme odtokové otvory kamennými črepy. Na dno nádoby nasypeme trochu substrátu, zasadíme rastlinu a pridáme ďalšiu časť substrátu. Zľahka ho pritlačíme ku koreňovému balu a nakoniec doplníme tak, aby vrchná vrstva zostala kyprá. Pri výsadbe na záhony pridáme substrát na požadovanú výšku, alebo odoberieme vyčeranou pôdu a nahradíme ju substrátom. Po výsadbe rastliny zalejeme. Po 6 týždňoch (po vyčerpaní zásoby hnojivá v substráte) začneme s pravidelným prihnojovaním. Nie je vhodný pre kyslomilné rastliny a ďalej pre množenie rastlín a pre rastliny citlivé na vyšší obsah živín.

ilustračné foto

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk