Lechma IRON RS 12 teplovodné krbová vložka 2,5 bar + dochl. smyčka, náhrada za Aquador
Lechma IRON RS 12 teplovodné krbová vložka 2,5 bar + dochl. smyčka, náhrada za Aquador Lechma IRON RS 12 teplovodné krbová vložka 2,5 bar + dochl. smyčka, náhrada za Aquador Lechma IRON RS 12 teplovodné krbová vložka 2,5 bar + dochl. smyčka, náhrada za Aquador

Lechma IRON RS 12 teplovodné krbová vložka 2,5 bar + dochl. smyčka, náhrada za Aquador

Lechma IRON RS 12 teplovodné krbová vložka 2,5 bar + dochl. smyčka, náhrada za Aquador Rovné sklo Technické parametre Pracovný tlak: 2,5 bar Celkový výkon: 12 kW Výkon - voda / vzduch: 9/3 kW V... Zobraziť celý popis »


Model: AQR-RS12-S1

Popis

Lechma IRON RS 12 teplovodné krbová vložka 2,5 bar + dochl. smyčka, náhrada za Aquador


Rovné sklo Technické parametre Pracovný tlak: 2,5 bar
Celkový výkon: 12 kW
Výkon - voda / vzduch: 9/3 kW
Vykurovacia schopnosť: 240 - 324 m3
Váha: 165 kg
Palivo: drevo
Dĺžka polien: 600 mm
Dymovod (priemer): 180 mm
Materiál ohniska: Kotlářská oceľ 4mm; vyložené šamotom
Popolník áno
Odnímateľný prívod externého vzduchu do ohniska
Oplach skla: áno - riadený
Záruka 6 rokov Presklenie rovné
V krbovej vložke AQUADOR, Lechma dochádza k spaľovaniu druhotného predhriateho vzduchu (takzvaný sekundárny vzduch), ktorý zároveň zabezpečuje funkciu "oplachu skla". Vďaka tomuto systému pracuje AQUADOR, Lechma s vysokou účinnosťou, čo v dôsledku znamená menšiu spotrebu paliva pri minimálnom množstve zvyškového odpadu. Pri správnom a pravidelnom kúrenie teplovodné krbovou vložkou AQUADOR, Lechma je možné znížiť náklady na vykurovanie až o 40% oproti plynovému alebo elektrickému kúrenie.
Materiály použité na výrobu krbových vložiek AQUADOR, Lechma sú volené tak, aby aj pri vysokom zaťažení produktu nestrácali svoje vlastnosti. Korpus je vyrobený z kvalitnej hrubostennej 4 mm silné kotlovej ocele, ohnisko je vyložené vysoko odolným akumulačným materiálom. Táto akumulačná keramická výstelka je odolná voči teplotným a mechanickým poškodením. Zvyšuje teplotu v ohnisku a kvalitu spaľovania. Varianty s lomeným a oblým sklom nemajú keramickú výstelku, ale liatinový rošt. Aquador poskytovať na svoje produkty päťročnú záruku.
Vložka má zabudovanú komínovú klapku, ovládanú tiahlom nad dvierkami. V cene je aj prívod externého vzduchu - redukcia, ktorú si v prípade záujmu namontujete na popolník, a flexi hadicou o priemere 100 mm doveziete vzduch zvonku. Prívod externého vzduchu vždy regulujte klapkou ovládanou tiahlom alebo automatickou reguláciou prívodu externého vzduchu (viz.související tovaru). Dvierka sú z liatiny a vysoko žiaruvzdorného skla. Popolník je možné vybrať po otvorení dvierok. Pánty dvierok sú vždy vľavo.

Ochrana krbovej vložky proti prehriatiu
Väčšina vykurovacích systémov má tzv.nucený obeh, kedy je voda v systéme poháňaná čerpadlom. Pri výpadku elektrického prúdu sa kolobeh vody zastaví, voda sa nebude dostatočne ochladzovať cez chladnúce radiátory a začne v kotli variť a rozpínať sa.

SPÔSOBY OCHRANY TEPLOVODNÉ KRBOVÉ VLOŽKY:
- Chladiaca slučka je ochrana krbovej vložky, ktorá zamedzuje prehriatiu vložky a prípadné poškodenie. Je vlastne špirálová trubica, ktorá prechádza horúcou vodou na výstupe z krbovej vložky. Táto trubica sa na jednej strane pripojí k vodovodu a na druhej strane sa vyvedie do odpadu. Medzi hadicu z vodovodného poriadku a krbovú vložku sa pripojí termostatický ventil, ktorý je normálne zavretý, a keď zistí, že je v krbovej vložke 95c, tak sa otvorí a pustí do dochladzovacej slučky studenú vodu z vodovodného poriadku. Tá preteká slučkou a tým ochladzuje horúcu vodu v krbovej vložke. K ochladzovaniu dochádza cez stenu slučky (nemieša sa s horúcou vodou). Táto chladiaca voda z krbovej vložky vychádza do odpadu. Variantu ochrany dochladzovacou smyčkou, môžete použiť, ak máte k vložke privedenú vodu z vodovodného poriadku - nemožno v prípade vlastnej studne.

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk