VODNÁR Na Dusičnany 0,5 l
VODNÁR Na Dusičnany 0,5 l VODNÁR Na Dusičnany 0,5 l

VODNÁR Na Dusičnany 0,5 l

Vodnár Na Dusičnany 500ml je prípravok na zníženie dusičnanov a dusitanov vo vodePri správnej funkcii biofiltra a nitrifikačných baktérií a z&aacu... Zobraziť celý popis »


Výrobca: VODNÁŘ
Model: 762740001

Popis

Vodnár Na Dusičnany 500ml je prípravok na zníženie dusičnanov a dusitanov vo vode

Pri správnej funkcii biofiltra a nitrifikačných baktérií a zároveň vysokom zaťažení vody odpadovými živočíšnymi produktmi a následne rozkladom organickej hmoty mikroorganizmami sa môže zvýšiť hladina dusičnanov až nad hodnotu 20mg / l, čo môže viesť k nárastu dlhých i mikroskopických rias ako dôsledok.
Denitrifikácie baktérie majú v dobre prevzdušnené vode obmedzenú schopnosť odbúravanie dusičnanov a tiež vodné rastliny a koreňová filtrácie počas leta majú obmedzenú schopnosť absorpcie dusičnanov.
Prebytku živiny zvlášť so zvýšeným obsahom dostupného fosforu využijú najrýchlejšie fytoplanktón a riasy.

Prípravok Na Dusičnany dokáže znížiť obsah dusičnanov a dusitanov vo vode, tým aj jej úživnost a predchádzať tak nárastu rias. Prípravok pri správnom použití a skladovaní má životnosť aj viac ako 5 rokov.

Obsahuje:
Sieťku s živicou a soľ na regeneráciu

Návod na použitie:
Otvorte dózu a perforovaný sáčok umiestnite do poslednej komory filtrácie alebo na prítok (tu zaťažíte kameňom).
Po znížení hodnoty dusičnanov pod 20mg / l alebo lepšie menej vyberte z filtrácie alebo prítoku, zregenerujte v soľnom roztoku a suchý uchovajte v nákupnom obale.
Postup opakujte, pokiaľ už hodnoty dusičnanov neklesajú a to aj niekoľkokrát.
Na regeneráciu rozpustite celé balenie soli (100g) v 1l vody v dodanom vedre a sieťku s živicou v tomto kúpeli za občasného premiešania 0,5 - 1 hodinu kúpte.
Vodu po regenerácii vylejte do odpadu. Jedna sieťka zníži pri objeme jazierka 10m3 obsah dusičnanov o asi 20mg / l, v závislosti od obsahu ďalších rozpustených soliach, prevádzkovým prietoku a správne regeneráciu.

Skladovanie:
Prípravok skladujte na suchom mieste, mimo dosahu detí, pri bežnej izbovej teplote.

Prvá pomoc:
Vyvarujte sa zbytočnému kontaktu kože s prípravkom, po manipulácii si umyte ruky. Pri vniknutí do očí ich dôkladne vypláchnite vodou, pri ťažkostiach vyhľadajte lekára. Pri vdýchnutí môže vyvolať podráždenie dýchacích ciest, pri dlhšie trvajúcich ťažkostiach vyhľadajte lekársku pomoc.

ILUSTRAČNÉ FOTO

Recenzia (0)

Napísať recenziu

Poznámka: HTML nie je preložené!

Hodnotenie: Zlé           Dobré

Opište kód z obrázku:



© 2007 - 2024 StavbaEU.sk